Skip to main content

Despre Ioana Lee

 

 

 

 

S-a născut in data de 12 Martie 1973, in orașul Valenii de Munte din județul Prahova.

De mică a fost fascinata de limbi străine, de alte culturi, de comunicarea cu semenii.

Născuta intr-o familie de intelectuali și având doua surori mai mari, a avut șansa de a fi modelată de oameni ce aveau sa-i devină repere de viața, de dragoste, respect și profunzime.

Un spirit rebel, Ioana a scris primul “roman” la vârsta de 7 ani, sub îndrumarea marelui dirijor Mircea Basarab, singurul adult care a luat-o “ in serios” in perioada ei de creație.

A fost profesoara de limba japoneza/engleză și literatura americană. A lucrat ca model, o pasiune a ei, desi neacceptata de cercurile in care trăia. A jucat teatru ( scena) și film. A obținut premiul pentru cea mai buna actrița intr-un rol secundar, in Statul Virginia, in anul 2005. A fost implicată in multe proiecte de caritate.

A fost căsătorită și a divorțat de 3 ori. A publicat 7 cărți pana in prezent. Lucrează la altele, pe diferite tematici, dar cu tenta autobiografica. La 50 de ani se declara mai puternica și încrezătoare ca oricând. Și, in sfârșit, perfect sănătoasă după cum declara analizele, medicii și antrenorul personal căruia ii datorează sănătatea fizica. Continua sa fie rebela, sa învețe, sa se roage și sa își iubească semenii.